Select deelt zijn expertise met leden van Essenscia tijdens exclusieve lunchsessie

Gepubliceerd op: 2 oktober 2019

Technisch talent zoeken, vinden en binden, daar draait het om tijdens de drieledige reeks “Battle For Talent”. Na de eerste webinar waarin Charlot Van Ussel een algemeen kader schepte rond schaarste op de arbeidsmarkt, vond afgelopen donderdag de tweede sessie plaats. Tijdens een lunch in het Bosuilstadion deelden dr. Marc Van der Erve en directeur Consultancy & Outplacement David Decouche enkele nuttige tools die bedrijven kunnen gebruiken om de slaagkans bij aanwervingen te verhogen.

Bedrijf is zoals een voetbalploeg

Marcus Van der Erve begon de lunch met een mooie vergelijking tussen de sport- en bedrijfswereld: ‘Binnen de eerste ploeg van RAFC Antwerp werken zo’n 27 voetbalspelers, maar er is maar ruimte voor 11 spelers op het veld. Trainer László Bölöni moet iedere wedstrijd een keuze maken, een strategie kiezen en de juiste spelers inzetten. Dit afhankelijk van de tegenstander, de omgeving en de kwaliteiten van zijn spelers. In de bedrijfswereld is het net zo. Een bedrijf zal andere talenten inzetten, wanneer het zich in een andere situatie bevindt.’

Het model dat dr. Van der Erve ontwikkelde laat toe om als bedrijf na te gaan in welke groeifase je je bevindt. Niet ieder talent kan ten volle benut worden in elke fase. Zo zal een start-up meer nood hebben aan dromers en een bedrijf met een stabiele groei aan bouwers. Het model gaat daarom ook na in welk profiel werknemers passen, wat hun intrinsieke motivatie is en of ze zich identificeren met de huidige groeifase van het bedrijf. Door de twee te combineren kunnen talenten ten volle benut worden en zich optimaal ontwikkelen.

Battle for Talent

Het vernieuwende model werd afgetoetst aan de aanwezige HR professionals. De leden van Essenscia rond de tafel gaven hun kijk op het model en hoe dit retentie kan verhogen en de slaagkans bij aanwervingen kan doen stijgen. Als afsluiter werden ze met behulp van een korte vragenlijst ingedeeld in een profiel.

Heeft u deze sessie gemist en bent u nog op zoek naar nieuwe inzichten om de Battle for Talent te winnen? Schrijf u dan zeker in voor onze derde sessie: Een oceaan van talent: blik op de internationale aanpak & case. Daarin geeft onze expert ter zake Jelle Destoop (Director Operations International) antwoord op al uw vragen over internationale werving.

Inschrijven kan via deze link: www.selecthr.be/battlefortalent

Actuele blog artikelen