Vijf hartverwarmende cadeautips

Gepubliceerd op: 20 december 2021

Je hebt geen idee wat te kopen voor Kerst? Wij helpen je op weg met enkele hartverwarmende cadeaus van onze partners, zo kan je ook meteen verschillende goede doelen steunen!

1. Een happy pack voor een kind in nood

UNICEF zet zich in voor kinderrechten wereldwijd. De organisatie is volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen. Select helpt de organisatie al meer dan 5 jaar door de rekrutering van nieuwe medewerkers kosteloos te ondersteunen. Zo kunnen ze die budgetten reserveren voor noodhulp.

Wil jij UNICEF deze kerst steunen en kinderen wereldwijd fijne feestdagen bezorgen? Dan kan je een happy pack kopen. Je kiest zelf wat je erin steekt: winterkleding, een fleece-deken of medicatie. Na je bestelling, krijg je een certificaat dat je cadeau kan doen.

Bestel je happy pack hier: https://happypack.unicef.be/nl/

2. Mercikes-totebag of muts

Met deze muts of totebag steun je Mercy Ships. De organisatie biedt medische hulp in Afrika aan zij die het niet kunnen betalen, via een ziekenhuisschip. Misschien zag je ze dit jaar wel in het nieuws? Het nieuwste ziekenhuisschip van Mercy Ships wordt namelijk afgewerkt in de haven van Antwerpen.

Select is sinds 2017 partner van Mercy Ships. In het verleden organiseerden we samen de Movies for Mercy filmavond en ondersteunde Select de Mercy Ships “Charity Diners” in het Havenhuis. Vorig jaar doneerden we het budget voor ons nieuwjaarsfeest aan de vzw zodat ze met een spotje reclame konden maken op nationale radio en tv.

In samenwerking met de Port of Antwerp en modemerk KLEIR., lanceert Mercy Ships een totebag en muts met opschrift “Mercikes”. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar Mercy Ships: 2 euro per muts en 3 euro per totebag.

Een totebag of muts koop je hier: https://mercyships.be/mercikes/
Meer info over het partnership met Mercy Ships: https://mercyships.be/mercy-ships-en-select-hr-een-uniek-partnerschap/

3. Een RAFC Kerstsjaal

Ook bij voetbalclub Royal Antwerp FC kan je een hartverwarmend kerstcadeau kopen: een kerstsjaal. Met de opbrengst van deze sjaals, zal de club de kinderafdeling van het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis een fijne kerst bezorgen: kerstversiering in het ziekenhuis én kerstcadeaus voor de kinderen die er verblijven. Een mooie actie!

Hier koop je een sjaal:https://shop.royalantwerpfc.be/rafc-kerstsjaal.html

4. Strip “Drijvende dokter”

Wil je familie en vrienden laten kennismaken met Mercy Ships? Dan kan je voor de strip “De Drijvende Dokters” kiezen. Hierin stapt tante Sidonia als vrijwilliger mee aan boord van het ziekenhuisschip de Global Mercy.

Je vindt de strip hier terug en in de winkelrekken: https://mercyships.be/de-drijvende-dokters/

5. Gift voor Mercy Ships of UNICEF

Toch niet gevonden wat je zocht in deze lijst? Dan kan je natuurlijk nog altijd een vrije bijdrage storten aan UNICEF of Mercy Ships. Je krijgt hiervoor een certificaat dat je in een mooie enveloppe onder de kerstboom kan leggen. Doe je een gift voor 31 december aan Mercy Ships? Dan verdubbelt een anonieme weldoener dit bedrag.

Naar de website van Mercy Ships: https://mercyships.be/
Naar de website van UNICEF: https://www.unicef.be/nl 

Actuele blog artikelen