Hr-dienstverlener binnen IT

Specifieke aanpak voor specifieke profielen

Technologie verandert voortdurend en IT’ers zijn onmisbaar geworden. Het knelpuntberoep vraagt om een gerichte aanpak. Select heeft experts in huis die voor u IT’ers vinden. Dankzij onze gerichte en gespecialiseerde aanpak kunnen we bovendien ook een bredere ondersteuning bieden na de aanwerving: van coaching van soft skills tot outplacementbegeleiding. Dit alles op maat van uw IT’ers.

Technologie staat niet stil

IT'ers vragen opleidingen

De IT-sector is de laatste jaren grondig veranderd. Allereerst kunnen we niet meer zonder technologie. Bedenk maar eens hoe uw job er zou uitzien zonder internet, mails of computer. Of zou ze niet langer bestaan? IT’ers zijn vandaag niet alleen onmisbaar om een bedrijf praktisch te laten draaien, ze moeten ook meedenken over innovatieve ideeën. "We zitten in een digitale transformatie", zeggen bedrijven. Maar vaak weten ze zelf niet wat ze ermee bedoelen. IT’ers denken mee aan de businesskant en moeten dus ook goeie communicatieve en creatieve skills bezitten.

De technologie verandert vandaag zo snel dat opleiding noodzakelijk is. De kennis die een net afgestudeerde IT’er heeft, is op korte tijd alweer achterhaald. Daarom gaan ze op zoek naar werkgevers die hen ook de juiste tools kunnen aanreiken om bij te leren. Ondernemingen willen dan weer het liefst een IT’er met genoeg ervaring, iemand die mee is met de trends binnen z’n specialisatie.

Experts die hun taal spreken

IT’ers zijn zeer gegeerd en staan al jaren op de knelpuntberoepenlijst. Een onpersoonlijke mail met een vacature die naar alle IT’ers in regio Gent wordt uitgestuurd, zal niets opleveren. IT-rekruteerder Johan werkt zich in in community's van .NET-developers en netwerkt om dicht bij de kandidaten te staan. Die persoonlijke aanpak deelt Select met z’n nieuwste partner iStorm, een rekruteringskantoor gespecialiseerd in IT-rekrutering. Onze experts trekken naar de omgeving van de kandidaat en spreken zijn taal. Omdat IT’ers niet de beste verkopers zijn, maakt een echte coaching ook deel uit van de sollicitatieprocedure.

Meer dan rekruteren

Select is een totaalpartner in human resources. Dit wil zeggen dat we verder gaan dan enkel aanwerven. U kan op ons rekenen voor gericht en deskundig advies bij het uitbouwen van een efficiënt hr-beleid. Ook voor outplacementbegeleiding en coaching op maat van uw medewerkers, kan u bij de experts van Select terecht. Lees hieronder hoe onze IT-rekruteerder op een discrete manier het outplacementdossier van een IT’er behandelde.

iStorm: een gespecialiseerde aanpak

Sinds begin 2018 maakt iStorm deel uit van de Select-groep. Het gespecialiseerde IT-rekruteringsbureau ontstond in 2010 en heeft een unieke aanpak: iedere consultant neemt een bepaalde technologie voor zich zodat er op een gerichte manier gezocht kan worden naar specifieke kandidaten. iStorm spreekt de taal van IT’ers en benadert kandidaten op een warme en persoonlijke manier. Net daarom passen ze perfect binnen onze groep. Dankzij de overname breidt het klantenbestand van beide firma’s uit, geniet iStorm van een grotere backoffice en kan Select een nog meer gespecialiseerdere service aanbieden.

Bekijk onze vacatures binnen IT

Geïnteresseerd in een job binnen IT? Neem dan een kijkje in ons vacatureaanbod. 

Nood aan advies? Onze IT-experts beantwoorden graag uw vragen.

Christoph MaassenManaging Partner & Senior Headhunter
Philip NijnsBusiness Unit Manager Antwerpen