Studenten

Select HR helpt je graag de ideale studentenjob te pakken te krijgen:
leuk werk, goed betaald en perfect geregeld.

Neem je agenda maar al klaar om aan te duiden wanneer je tijd hebt om te werken!

Stage doen bij Select?

Een stage die jou voorbereidt op een fantastische carrière?
Waar je volop bijleert en het bedrijfsleven van binnenuit leert kennen?
Bij Select HR kan je alvast terecht.

Sollicitatietips

Een goede indruk maken tijdens het sollicitatiegesprek is belangrijk. Hieronder geven wij u wat tips om er voor te zorgen dat je zelfzeker en voorbereid aan je interview kan beginnen.

 • Kom op tijd

  Kom op tijd

  Kom zeker op tijd. Meld je 10 min. op voorhand bij de receptie. Zo kan je ook even de sfeer van het bedrijf opsnuiven. Ben je toch te laat? Contacteer dan altijd het bedrijf om hem of haar te verwittigen.

 • Bereid je voor

  Bereid je voor

  Een goede voorbereiding is belangrijk. Zorg dat je de naam van de interviewer kent. Probeer ook zoveel mogelijk informatie over het bedrijf of de functie op te zoeken.

 • Blijf rustig

  Blijf rustig

  Probeer rustig en vriendelijk te blijven. De interviewer heeft interesse in wat jij vertelt. Let op je lichaamstaal. Speel niet met je handen of met je pen. Blijf jezelf, maak oogcontact en spreek duidelijk.

 • Antwoord duidelijk

  Antwoord duidelijk

  Antwoord steeds zo duidelijk mogelijk op de vragen. Laat je niet van de wijs brengen door de interviewer. Toon ook dat je enthousiast bent over de functie en organisatie.

 • Stel zelf vragen

  Stel zelf vragen

  Vergeet niet dat jij ook vragen mag stellen over de jobinhoud, de selectieprocedure, het bedrijf,… Het is een wederzijds gesprek!

Als je deze dingen in het achterhoofd houdt kan je je alvast goed voorbereiden op het interview. Doe vooral je best en toon je van je beste kant. Vergeet niet de interviewer te bedanken voor zijn tijd. De eerste indruk is belangrijk, maar de laatste blijft het langste hangen.