Onze tips en tricks voor een goede sollicitatie.

Solliciteren is niet altijd eenvoudig en vergt veel inspanning. Select HR wil u helpen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Bekijk hier onze tips voor het sollicitatieproces.

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek?

Hoe stel ik een CV op?

Sollicitatietips

Wat zijn mijn rechten als ik solliciteer?

 
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie?
Contacteer dan onze consultants!

Stel de perfecte CV op

Een goed CV opstellen is belangrijk. Daarom moet je aandacht besteden
aan de inhoud, de schrijfstijl en de layout. Ontdek snel een aantal tips  om je CV perfect op te maken.

Sollicitatietips

Een goede indruk maken tijdens het sollicitatiegesprek is belangrijk. Hieronder geven wij u wat tips om er voor te zorgen dat je zelfzeker en voorbereid aan je interview kan beginnen.

 • Kom op tijd

  Kom op tijd

  Kom zeker op tijd. Meld je 10 min. op voorhand bij de receptie. Zo kan je ook even de sfeer van het bedrijf opsnuiven. Ben je toch te laat? Contacteer dan altijd het bedrijf om hem of haar te verwittigen.

 • Bereid je voor

  Bereid je voor

  Een goede voorbereiding is belangrijk. Zorg dat je de naam van de interviewer kent. Probeer ook zoveel mogelijk informatie over het bedrijf of de functie op te zoeken.

 • Blijf rustig

  Blijf rustig

  Probeer rustig en vriendelijk te blijven. De interviewer heeft interesse in wat jij vertelt. Let op je lichaamstaal. Speel niet met je handen of met je pen. Blijf jezelf, maak oogcontact en spreek duidelijk.

 • Antwoord duidelijk

  Antwoord duidelijk

  Antwoord steeds zo duidelijk mogelijk op de vragen. Laat je niet van de wijs brengen door de interviewer. Toon ook dat je enthousiast bent over de functie en organisatie.

 • Stel zelf vragen

  Stel zelf vragen

  Vergeet niet dat jij ook vragen mag stellen over de jobinhoud, de selectieprocedure, het bedrijf,… Het is een wederzijds gesprek!

Als je deze dingen in het achterhoofd houdt kan je je alvast goed voorbereiden op het interview. Doe vooral je best en toon je van je beste kant. Vergeet niet de interviewer te bedanken voor zijn tijd. De eerste indruk is belangrijk, maar de laatste blijft het langste hangen.

Solliciteren uitgelegd

Heb je nog meer tips nodig? Bekijk hier onze video's en leer hoe je de verschillende fases van het sollicitatiegesprek kan voorbereiden!

Rechten als sollicitant?

Rechten als sollicitant?

Het is niet altijd duidelijk wat je rechten zijn als je solliciteert. Toch zijn er een  aantal verplichtingen die werkgevers en uitzendbureaus moeten volgen.  We sommen de belangrijkste voor je op.