Iedereen zegt dat ze ‘anders’ zijn, maar Select is dat echt

Lisa kreeg in mei een berichtje van Veronique uit het kantoor in Herentals. Ze werkte bij een concurrent van Select als recruiter en wilde een volgende stap in haar carrière zetten. Op minder dan twee weken tijd begeleidde Veronique haar richting Kemin, een klant die al sinds 2014 samenwerkt met Select en op zoek was naar een recruitment specialist.

Wat was jouw eerste indruk van Select?
Ik kwam natuurlijk voor het eerst in contact met Select als kandidaat. Dat liep heel vlot en ook heel persoonlijk. Veronique wist me echt te overtuigen dat Kemin de juiste keuze was en ze had gelijk, het is een goeie zet in mijn carrière. Tijdens het sollicitatieproces hield Veronique me continu op de hoogte en kort na mijn opstart, belde ze nog een paar keer terug om te polsen hoe alles verliep. Ik weet als recruiter natuurlijk wat er zoal speelt, maar Veronique hecht echt waarde aan mijn carrière, voor Select is het dus niet alleen om de centen te doen.

En als klant?
Van zodra ik in dienst was, werkte ik dan langs de andere kant met Veronique samen. Wat mij meteen opviel was de goeie feedback. Er is transparantie en Veronique houdt me altijd op de hoogte. Ze weet dat ik het druk heb, dus ze overlaadt me niet met mails en telefoontjes maar zorgt wel voor een korte opvolging. Daarnaast kent ze ons bedrijf door en door. Ze werkt heel diepgaand en wilt weten wat er speelt. Zo vraagt ze wel eens een rondleiding om exact te kunnen uitleggen aan kandidaten hoe wij werken.

Welke profielen plaatst Select zoal bij Kemin?
Dat gaat van arbeiders tot bedienden. Voor bijna alle profielen kunnen we bij Select aankloppen. Ook al is het hun core business niet om bijvoorbeeld een logistiek manager te zoeken, toch helpen ze ons verder. Ze denken echt mee en hebben respect voor ons als bedrijf. Ik moet maar bellen en ik hoor Veronique al lachen aan de telefoon. We werken naast Select ook samen met andere kantoren voor heel specifieke profielen. Maar Select steekt er wel bovenuit.

Wat maakt dan het verschil?
Ieder rekruteringsbureau zegt wel dat ze ‘anders’ zijn, maar bij Select is dat ook echt zo. Ze werken echt op maat van de klant en bouwen een vertrouwensrelatie op. Net zoals bij ons. Veronique denkt echt mee en werkt heel persoonlijk. Wanneer een profiel bijvoorbeeld niet volledig matcht wordt alles uit de kast gehaald om hiervoor de juiste persoon te zoeken. Maar ook wanneer een profiel wel matcht zorgt de persoonlijke opvolging ervoor dat de kandidaat ook echt bij ons wilt blijven werken.

Wie is Kemin?
Kemin past al meer dan een halve eeuw de wetenschap toe om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Toegewijd aan de diervoeder- en voedselveiligheid, onderhoudt Kemin topproductiefaciliteiten waar meer dan 500 speciale ingrediënten worden gemaakt voor mens en dier in de wereldwijde voer- en voedingsmiddelenindustrie, evenals de gezondheids-, voedings-, schoonheids- en textielmarkten. We bieden productoplossingen en -opties aan klanten in meer dan 120 landen.

Publicatie datum: 28 februari 2019