Zet je carrière naar je hand

Loopbaanbegeleiding door ervaren coaches

Twijfels over jouw loopbaan? Je wilt een carrièreswitch maken? Je droomjob achternagaan? Of je moet op zoek naar een nieuwe job maar weet niet wat je wil? Dan kan je terecht bij Select HR, een erkend loopbaancentrum. Onze ervaren coaches staan klaar om jou te begeleiden in je loopbaanvraagstukken zodat je opnieuw plezier kunt vinden in je carrière.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Vind je geen plezier meer in je job? Is de balans werk-privé niet langer in evenwicht? Droom je van een carrièreswitch maar durft je de stap niet te zeggen? Neem je carrière in handen met de hulp van Select HR..

Dankzij VDAB kan je op een eenvoudige manier in contact komen met experts, ervaren coaches, die dag in dag uit mensen helpen hun talent te (her)ontdekken. Zulke coaches noemen we loopbaancoaches. Aan de hand van gesprekken met een loopbaancoach en oefeningen, ontdek je waar je talenten liggen en hoe je die in je huidige of een nieuwe job nog meer kan inzetten.

Aurélie, een van de loopbaancoaches bij Select HR, legt uit wat loopbaanbegeleiding is: ‘Een loopbaanbegeleiding is een volledig op maat gemaakt programma. We werken onder andere met gesprekstechnieken en gerichte oefeningen. Vaak wordt er in loopbaanbegeleiding terug naar de basis gekeerd. Een goed inzicht in je talenten en competenties en een bevestiging van deze zorgt er ook voor dat je gericht op zoek kan en dat je met zelfvertrouwen in een sollicitatiegesprek kan stappen.’

Hoe werkt loopbaanbegeleiding?

Als erkend loopbaancentrum kan je bij ons terecht met al jouw vragen over je carrière. Onze coaches maken graag kennis om samen met jou alle twijfels weg te nemen en de grootste knopen door te hakken. Iedere persoon is anders en dus ook elke carrière, daarom werkt Select steeds op maat.

Onze coaches nemen de tijd om in alle discretie de mogelijkheden te overlopen rekening houdend met jouw competenties en motivatie. Dankzij de verankering in werving & selectie, kunnen zij u via netwerking leiden naar passende vacatures.
Jouw uitdaging
Je wilt je carrière een nieuwe wending geven, een beter evenwicht tussen werk en privé vinden, meer voldoening uit je werk halen, jouw droomjob vinden of een drempel overwinnen in je huidige werkcontext. Dit alles met professionele begeleiding.
Onze oplossing
Loopbaanbegeleiding. We bekijken met jou wat de mogelijkheden zijn, geven advies en hakken samen knopen door zodat jij je carrière een boost kan geven. Select is een erkend loopbaancentrum met ervaren coaches die discreet te werk gaan.
Waarom bij Select?
Select is een erkend loopbaancentrum. Onze coaches zijn een luisterend oor en kennen als geen ander de arbeidsmarkt. Via de connectie met werving & selectie hebben ze zicht op openstaande vacatures die aansluiten bij wat je zoekt.

Wat kost loopbaanbegeleiding?

Een loopbaanbegeleiding van 4 uur kost 550 euro, dankzij VDAB loopbaancheques kan je aan een goedkoper tarief een traject volgen. Bij alle door VDAB erkende loopbaancentra, kan je betalen met loopbaancheques. Zo'n cheque kost 40 euro en geeft recht op 4 uur begeleiding. Select is een door VDAB erkend loopbaancentrum, je kan bij ons dus gebruik maken van je cheques

Een loopbaancheque koop je via de VDAB. Je kan maximaal 2 cheques aanvragen en dus acht uur begeleiding volgen per zes jaar. Meer info vind je op de VDAB-site. Voor topsporters is bovendien een aparte loopbaanbegeleiding mogelijk.

Wanneer heb ik recht op loopbaancheques?

Werknemer of zelfstandige? Loopbaancheques bij VDAB
Iedereen die in Vlaanderen of Brussel woont en minimum 7 jaar werkervaring heeft opgebouwd kan elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Voor je eerste cheque betaal je 40 euro voor 4 uur. Voor je tweede cheque 40 euro voor 3 uur.

Topsporter of voormalig topsporter? Gratis begeleiding
Een topsportcarrière kent na veel topprestaties vast en zeker een mooi einde maar wat daarna? Hoe zet je jouw passie voor sport om in een tweede carrière? VDAB biedt in samenwerking met Topsport Vlaanderen gratis én privé acht uur loopbaanbegeleiding voor topsporters.
Tijdelijk werkloos ten gevolge van Corona?
De steden Antwerpen en Brugge bieden hun inwoners tijdelijk vier uur gratis loopbaanbegeleiding aan, indien ze tijdens de coronacrisis tijdelijk werkloos zijn geweest. Werknemers uit de horeca, het toerisme en de evenementensector kunnen nog eens 3 uur extra begeleiding krijgen. 

Nood aan advies? Neem contact op met onze experts.

David DecoucheManager Outplacement & Consultancy