Gratis loopbaanbegeleiding voor Brugse werknemers

Na de stad Gent, onderneemt nu ook stad Brugge een tijdelijke actie omtrent loopbaanbegeleiding. De stad wil de Brugse werknemers die werkzaam zijn in een van de door de coronacrisis getroffen sectoren aanmoedigen om hun eigen loopbaan in handen te nemen.

Voor wie?

  • Je bent gedomicilieerd in Brugge
  • Je was werkzaam in januari, februari of maart 2020

Hoe?

Werknemers die in Vlaanderen werken, minimum 7 jaar werkervaring hebben, én de afgelopen 6 jaar geen loopbaanbegeleiding gevolgd hebben, hebben recht op loopbaancheques van de VDAB. 

Hiermee kunnen ze 4 uur begeleiding kopen voor een eigen bijdrage van 40 euro; daarna kunnen ze nog 3 uur kopen voor een eigen bijdrage van 40 euro. De normale waarde van 4 uur loopbaanbegeleiding ligt volgens de Vlaamse overheid op 550 euro.

  • De werknemer komt in aanmerking voor de loopbaancheques van VDAB?
    Je volgt de normale procedure en vult na aankoop van de loopbaancheques een online aanvraag in. De stad Brugge zorgt voor een terugbetaling. De volledige voorwaarden, vind je hier.
  • De werknemer komt niet in aanmerking voor loopbaancheques van VDAB?
    De stad Brugge betaalt het volledige traject. Select doet een aanvraag bij de stad en indien er nog krediet is, kunnen we het traject binnen 2 werkdagen opstarten.

Opgelet! Stad Brugge trekt hiervoor een beperkt budget uit, snel zijn is dus de boodschap!

Ook in Antwerpen geldt een tijdelijke actie

Inwoners van de stad Antwerpen kunnen rekenen op gratis loopbaanbegeleiding.

Wat?
Je krijgt gratis 4 uur loopbaanbegeleiding. Werknemers uit de horeca, het toerisme en de evenementensector - sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis - kunnen nog eens 3 uur extra begeleiding krijgen.

Voor wie?
Inwoners van Antwerpen die minstens 1 dag tijdelijk werkloos waren tussen 1 september 2020 en 15 oktober 2021.

Wanneer?
De loopbaanbegeleiding kan gestart worden vanaf mei 2021. Het budget dat de stad hiervoor uittrekt is beperkt, dus snel zijn is de boodschap.

Zet uw carrière naar uw hand

Loopbaanbegeleiding door ervaren coaches

Twijfels over uw loopbaan? U wilt een carrièreswitch maken? Uw droomjob achternagaan? Of plots werkloos door de coronacrisis? Dan kan u terecht bij Select, een erkend loopbaancentrum. Onze ervaren coaches staan klaar om u te begeleiden in uw loopbaanvraagstukken zodat u opnieuw plezier kunt vinden in uw carrière.

Hoe werkt loopbaanbegeleiding?


Hiernaast vat VDAB in een video samen hoe loopbaanbegeleiding werkt. Ieder loopbaancentrum is anders. Bij Select staat een persoonlijke aanpak centraal. Onze coaches maken graag kennis om samen met u alle twijfels weg te nemen en de grootste knopen door te hakken. Iedere persoon is anders en dus ook elke carrière, daarom werkt Select steeds op maat.

Onze coaches nemen de tijd om in alle discretie de mogelijkheden te overlopen rekening houdend met uw competenties en motivatie. Dankzij de verankering in de Select Groep, met een selectie en werving-afdeling, kunnen zij u via hun breed netwerk naar passende vacatures leiden.

Uw uitdaging
U wilt uw carrière een nieuwe wending geven, een beter evenwicht tussen werk en privé vinden, meer voldoening uit uw werk halen, uw droomjob vinden of een drempel overwinnen in uw huidige werkcontext. Dit alles met professionele begeleiding.
Onze oplossing
Loopbaanbegeleiding. We bekijken met u wat de mogelijkheden zijn, geven advies en hakken samen knopen door zodat u uw carrière een boost kan geven. Select is een erkend loopbaancentrum met ervaren coaches die discreet te werk gaan.
Waarom bij Select?
Select is een erkend loopbaancentrum. Onze coaches zijn een luisterend oor en kennen als geen ander de arbeidsmarkt. Via de connectie met werving & selectie hebben ze zicht op openstaande vacatures die aansluiten bij wat u zoekt. 

Wat kost loopbaanbegeleiding?

Stel dat je niet in aanmerking komt voor de tijdelijke actie in Brugge? Dan kan je alsnog aan een voordelig tarief loopbaanbegeleiding volgen, dankzij loopbaancheques van VDAB. Hieronder vind je meer informatie over hoe dit in z'n werk gaat.

Hoe geniet je toch van een voordeliger tarief?


Een loopbaanbegeleiding van vier uur kost 550 euro, maar dankzij VDAB loopbaancheques kan je aan een goedkoper tarief een traject volgen. Bij alle door VDAB erkende loopbaancentra, kan je betalen met loopbaancheques. Zo'n cheque kost 40 euro en geeft recht op vier uur begeleiding. Select is een door VDAB erkend loopbaancentrum, je kan bij ons dus gebruik maken van je cheque.

Een loopbaancheque koop je via de VDAB. Je kan maximaal 2 cheques aanvragen en dus acht uur begeleiding volgen per zes jaar. Meer info vind je op de VDAB-site. Voor topsporters is bovendien een aparte loopbaanbegeleiding mogelijk: www.sport.vlaanderen/loopbaanbegeleiding

Nood aan advies? Neem contact op met onze experts.

David DecoucheManager Outplacement & Consultancy