“Dankbaar omdat Select verder keek dan cv en vacature”, een 55-plusser getuigt

Te weinig mensen uit kansengroepen vinden vandaag de weg naar de arbeidsmarkt. Zo is de participatiegraad van 55-plussers nog altijd te laag, volgens de Hoge Raad voor Werkgelegenheid.

Als HR partner is het dus onze taak om de “talent life cycle” van onze kandidaten goed te ondersteunen. Vier jaar geleden hielpen onze consultants in Turnhout, Marc Nuyts, 59 jaar, aan een job. Noch hij, noch zijn werkgever hebben vandaag spijt van dit partnership. Integendeel.

Lees hier zijn getuigenis:

“Op mijn 53 jaar werd ik van de ene dag op de andere dag ontslagen vanwege een reorganisatie. Na een zoektocht van 9 maanden, vond ik een nieuwe job waar ik om dezelfde reden na 18 maanden opnieuw ontslagen werd.

In maart 2015 kwam ik in contact met het Select-kantoor in Turnhout. Na een aangenaam kennismakingsgesprek stelden ze mij voor bij de firma VOS in Brecht.

Het profiel waar zij toen concreet naar zochten, was niet direct waarnaar ik op zoek was en het sloot niet volledig aan bij mijn gevoel en kennis.

Tijdens het gesprek met de zaakvoerders van VOS Brecht kwam mijn jarenlange ervaring uitgebreid aan bod en werd het snel duidelijk dat ik ook hierdoor voor hen een meerwaarde kon bieden.

Via de gesprekken die Select begeleidde tussen mij en VOS, groeiden we dichter naar elkaar toe om uiteindelijk in het najaar van 2015 te starten in een nieuw filiaal in Rumst dat ik mee mocht opstarten.

Tot op vandaag heb ik geen seconde spijt van mijn beslissing en kan ik mijn commerciële ervaring dagelijks gebruiken bij het ontvangen en bedienen van onze klanten.

Ik ben Select dankbaar omdat zij verder hebben gekeken dan die ene vacature en ik zo in de running kwam voor een nieuwe functie binnen het bedrijf VOS Brecht.

Ook ben ik de zaakvoerders van VOS Brecht dankbaar voor het vertrouwen dat zij mij geven, voor de kans die zij mij hebben geboden en voor de aangename verstandhouding.”
Publicatie datum: 17 juli 2019