Meer dan een gewone screening, getuigenis van kandidaat Astrid uit Antwerpen

Astrid Lemmens was op zoek naar een nieuwe job, nadat ze solliciteerde voor een vacature bij een advocatenkantoor ontmoette ze Evy Bernaers, consultant bij Select Antwerpen. Zij stelde een andere uitdaging voor met een gelijkaardige jobinhoud maar met een betere match in bedrijfscultuur. Al van bij het begin was duidelijk dat Evy niet zomaar een vacature voorstelde, maar een job die perfect bij Astrid paste.

Lees Astrid’s getuigenis hieronder:

‘Evy nam vanaf het eerste contact echt de tijd om mij op mijn gemak te stellen en mij te leren kennen. Terwijl ik bij andere selectiebureaus soms na 25 minuten al weer buiten stond, stelde Evy veel vragen en luisterde ze écht naar wat ik belangrijk vind in een job.

Evy gaf goeie tips mee over solliciteren en we hebben gepraat over bedrijfsculturen waarin ik mijzelf zag werken. Het voelde niet echt als een eerste ‘screening’ (wat het uiteindelijk wel was) maar eerder een nauwe samenwerking op zoek naar de juiste match, het juiste bedrijf voor mijn profiel. Daarom voelde ik mij ook enorm op mijn gemak bij Evy.

Wat me is bijgebleven van het sollicitatieproces is de nauwe opvolging en oprechte betrokkenheid van Evy. We hadden veel contact na elke sollicitatie en ik heb nooit het gevoel gehad dat ze mij in een bepaalde richting heeft geduwd (want ik had enkele sollicitaties lopen, ook buiten Select). Ze gaf me echt het gevoel dat ze gewoon wilde dat ik op een goeie plek terecht kwam, en dat apprecieer ik enorm.

Solliciteren was voor mij stresserend, maar het nuchter advies en de nuttige sollicitatietips hebben mij er echt door geholpen. Ik wist zelf niet zo goed waarnaar ik op zoek was, en Evy heeft dit samen met mij uitgezocht door gerichte vragen te stellen. Bovendien heeft ze een goed overzicht over beschikbare jobs en wat voor profielen gezocht worden voor welke vacatures. Via Select kwam ik dan ook sneller bij vacatures terecht die aanleunden bij mijn profiel, zonder uren lang te moeten scrollen op de VDAB.

Iemand als Evy in de buurt hebben die tijdens je sollicitatieproces alles nauw opvolgt, was de ideale begeleiding die ik nodig had. Nu ik aan de slag ben bij mijn nieuwe werkgever merk ik ook echt dat het een supergoede match is. Dit bevestigt nog maar eens dat Evy echt wel op zoek is gegaan naar de juiste plek voor mij. Voor haar is dit misschien haar dagelijkse job maar voor mij was het een belangrijke verandering en de start van een interessante loopbaan.’ 

Publicatie datum: 8 januari 2019