Select baanbrekende werkgever

Dankzij de flexibiliteit van onze medewerkers hebben we het afgelopen jaar grote uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Die nieuwe manier van hybride werken (telewerk binnen een flexibel uurrooster) willen we ook in 2021 optimaal ondersteunen. Daarom engageert Select zich als “baanbrekende werkgever” en ondertekenen we het charter van Jobat, De Lijn en AMS.

Begin september lanceerden De Lijn, Antwerp Management School en Jobat een oproep aan organisaties en bedrijven om het charter Baanbrekende Werkgever te ondertekenen. Samen willen de initiatiefnemers de uitdagingen rond werkmobiliteit en hybride werken in Vlaanderen onder de aandacht brengen en aanpakken. Reeds 113 bedrijven ondertekenden het charter, waaronder ook Select.

Van verplicht thuiswerk naar een nieuw beleid

Thuiswerk werd in 2020 de norm, met dank aan het Coronavirus. Het huidige thuiswerkbeleid leende zich er heel eenvoudig toe dit uit te rollen op grote schaal. Iedere consultant kon dankzij de ondersteuning van ons IT-team comfortabel met de juist tools van thuisuit werken.

Select wil zijn thuiswerkbeleid nog verder evolueren en riep in 2020 de werkgroep “Flexibel werken” in het leven. Hierin bouwen zes medewerkers van verschillende regio’s, teams en functieniveaus in nauwe samenwerking met het directiecomité aan een nieuwe policy flexibel werken.

De mens centraal in het hybride werken

Quality is performance by genuine people. De mens is verankerd in ons motto, want zonder onze mensen is Select niets. Binnen het huidige en toekomstige kader rond flexibel werken staat de mens centraal. De nadruk ligt op vertrouwen en autonomie. Uren kan je zelf kiezen, in samenspraak met het team en leidinggevenden kunnen rekenen op ondersteuning van HR door middel van opleidingen en begeleiding.

Kantoorwerkdagen worden extra waardevol

Om de verbondenheid met de organisatie te versterken worden werkdagen op kantoor extra waardevol dankzij een “funky Friday” of een lunch buitenshuis. Deze informele contacten zijn essentieel om sterke teams en culturen te bouwen. Daarnaast brengen we ook iedereen vier keer per jaar samen op “Gatherings” en krijg je bij Select ook de kans om sportief samen te groeien met bijvoorbeeld workout-sessies op kantoor of een hockeytoernooi.

Eigen loonpakket samenstellen

Niet alleen binnen het hybride werken staat de medewerker centraal, ook wat zijn of haar mobiliteit betreft. Zo lanceerden we onlangs ons cafetariaplan. Hiermee kan je jouw eindejaarspremie omzetten in extra mobiliteitsoplossingen zoals een fiets of een extra abonnement op het openbaar vervoer. Je kan er ook voor kiezen om je eindejaarspremie te houden of die om te zetten in extra vakantiedagen.

Met het tekenen van dit charter engageert Select zich om het menselijk hybride werken verder te verankeren in de organisatie en zo het welzijn van zijn medewerkers te verhogen.