Select HR wordt 20 jaar: Guylian vertrouwt op de vakkennis van onze collega’s

Gepubliceerd op: 7 mei 2024

In 2024 wordt Select HR 20 jaar. Een belangrijke mijlpaal, niet alleen voor ons maar ook voor onze langdurige klanten en partners. Zo ook voor Guylian, de chocolatier in Oost-Vlaanderen. We blikten met HR-manager Christel Thys terug op de jarenlange samenwerking.

Wat doet Guylian?

Guylian is een chocolade verwerkend bedrijf dat 100% Belgische chocolade verkoopt in meer dan 100 landen wereldwijd. De productie bevindt zich in Sint-Niklaas en daarnaast zijn er nog twee verkoopkantoren in Duitsland en Engeland. Guylian is vaak te vinden in buitenlandse luchthavens, je kent ze vast wel als de chocolade zeevruchten. Het bedrijf is gestart als familiebedrijf door Guy en Liliane (vandaar de naam Guylian) en is in 2008 overgenomen door een Koreaanse holding. Er werken vandaag 200 medewerkers bij Guylian waarvan zo’n 110 arbeiders.

Christel Thys is al 27 jaar HR-manager bij Guylian. Samen met haar collega Hilde beheren ze de dagelijkse personeelszaken. Van werving & selectie, tot onboarding, payroll, budgetbeheer, opleidingen, dit jaar ook sociale verkiezingen, …

Hoe zijn jullie bij Select HR terechtgekomen?

“Dat kwam door Marije (regionaal manager West-Oost-Vlaanderen). We werkten al met Marije samen toen ze nog werkzaam was bij Unique. Toen zij de switch maakte naar Select HR, hebben we met haar contact opgenomen voor de aanwerving van bedienden en zo is de samenwerking met Select HR begonnen. Telkens we een bediendeprofiel nodig hebben, bellen we naar het kantoor van Select HR in Gent. Dat zijn voornamelijk customer service profielen.

Vandaag hebben we minder contact met Marije, omdat ze minder actief is in de kantoren, maar meer op directieniveau. Ik heb vandaag vooral contact met Fien en Karen. Maar Marije zie ik soms nog op events, zoals het HR-gala waar Select HR ook altijd aanwezig is. We kennen elkaar ondertussen al 20 jaar. Het was jammer toen we ze zagen vertrekken bij Unique, maar we hebben elkaar snel teruggevonden.”

Waarin verschilt Select HR van andere HR-bureaus?

“De mensen maken het verschil. Je kiest immers niet voor een kantoor, maar wel voor een persoon. Het is belangrijk dat een kantoor of organisatie een goede visie en een goede strategie heeft, maar alles staat of valt met de mensen die er werken.

Jullie beschikken over mensen met expertise in hun vak. Het intakegesprek bij de opname van een vacature gebeurt grondig, de jobinhoud wordt goed begrepen en de cultuur, die kent Select HR al. Dat is het voordeel van een langdurige samenwerking. Jullie kennen onze structuur, onze cultuur en kunnen zo heel snel aanvoelen of er een match is.”

Heb je een recent voorbeeld van hoe die samenwerking resulteerde in een succes?

“We hebben onlangs Natasja aangeworven als Office Manager. Dat is een goed voorbeeld van hoe Select HR kort op de bal kan spelen met toch de juiste kwaliteit. Er is hard gewerkt op dat dossier en kandidaten werden snel voorgesteld. Fien screende voor ons de kandidaten en gaf ons telkens een stand van zaken. In haar feedback merkte je dat ze een academische achtergrond heeft. Ze kon de kandidaten echt goed screenen en de juiste feedback geven. De combinatie van snelheid en kwaliteit in deze case, was opnieuw een goed voorbeeld van hoe vlot de samenwerking met Select HR loopt.”

Bedankt voor je tijd, Christel!

Actuele blog artikelen