Select HR wordt 20 jaar: Leviat over de kracht van een sterke HR-samenwerking

Gepubliceerd op: 6 juni 2024

In 2024 wordt Select HR 20 jaar. Een belangrijke mijlpaal, niet alleen voor ons maar ook voor onze langdurige klanten en partners. We vroegen aan onze kantoren in de regio Vlaams-Brabant wie we zeker moesten contacteren. Leviat werkt al zes jaar met Select HR samen en de band is goed. Dat beamen HR business partner Griet Dekocker en People Officer Deborah Vercammen.

Wat doet Leviat?

Leviat is een wereldwijde leverancier voor hijs-, verbindings- en verankeringstechnologie voor de bouw- en industriële sector. Ze bedenken en maken technische oplossingen en innovatieve producten die veiliger, sneller, sterker en duurzamer bouwen mogelijk maken. Geen bouwbedrijf maar wel een belangrijke toeleverancier voor bouwbedrijven.

Binnen Leviat vormen Griet en Deborah samen een HR-tandem. Ze werken beide op freelancebasis. Deborah is hoofdzakelijk bezig met het vinden van de juiste nieuwe collega’s en Griet heeft een bredere, meer strategische functie. Zij ondersteunt het directieteam, zet structuren op poten en zorgt voor een betere connectie tussen HR en de werkvloer. Ook springt ze bij in de rekrutering.

Wat voor soort profielen zoekt Leviat voornamelijk?

Deborah: Dat is zeer uiteenlopend. Sales profielen, bouwkundige ingenieurs, finance profielen, procurement medewerkers, mensen in de logistiek, magazijniers, productiearbeiders, operatoren, lassers. Het kan dus technisch zijn, maar ook logistiek of sales.

En met welk Select HR kantoor heeft u het meeste contact?

Griet: Wij hebben het meeste contact met Melissa (De Pré, Vlaams-Brabant). Maar we hebben ook contact gehad met een collega van Melissa, die voor iStorm werkt. We zochten toen een digital manager. Dat is een heel positief verhaal geworden. Vandaag is die persoon nog steeds aan de slag bij ons en is iedereen erg tevreden van die aanwinst.

Deborah: Dat was een goede aanwerving. Hij denkt proactief mee, is heel slim en heeft respect voor iedereen. Het was ook geen eenvoudig profiel. De digital manager bij ons moet specifieke programma’s opmaken zodat hetgeen op de computer wordt bedacht en getekend, ook vertaald kan worden naar de machines.

Zijn er zo nog succesverhalen in de afgelopen zes jaar?

Griet: Deborah is ook zelf een succesverhaal. Toen we vorig jaar in juni een HR-medewerker zochten en Melissa vond voor ons Deborah, was dat echt een redding. Er stonden toen heel veel vacatures open en het was geen gemakkelijke zoektocht, maar veel van die vacatures werden op relatief korte tijd ingevuld, dankzij Deborah.

Als HR professionals, wat hebben jullie in de afgelopen 20 jaar zien veranderen?

Deborah: Ik heb het imago van HR zien veranderen. Mijn moeder is eveneens actief in de sector en zo weet ik dat HR vroeger wel eens werd omschreven als “een personeelsdienst” met weinig inspraak, die enkel formulieren opstuurde. Dat is geëvolueerd naar een afdeling met professionals die ook vaker hun visie delen.

Griet: In 2007 ben ik gestart als HR-manager in een bedrijf. Het was toen zeer uitzonderlijk, dat HR vertegenwoordigd was in het management. HR is in de goede richting geëvolueerd met medewerkers die meer en meer richting kunnen geven aan hun eigen carrière. In de afgelopen 20 jaar heeft HR ook een digitalisering doorgemaakt. Vandaag leven we in een andere wereld dan 20 jaar geleden. De werknemer is nu veel meer meester van zijn eigen documenten. Denk maar aan loonfiches of verlof aanvragen. Dat is positief voor velen, maar we mogen ook niet vergeten dat niet iedereen even snel mee is met deze digitale middelen.

Hoe heb je de rol van een HR-partner zien veranderen?

Griet: Vroeger hadden HR-partners veel meer contact met hun klanten in de uitzendsector, omdat ze vaak fysiek moesten langsgaan met contracten. Maar dat wilde, net als vandaag, nog niet zeggen dat ze een goede HR-partner zijn. Zolang je interesse toont in het bedrijf waarmee je samenwerkt en regelmatig contact opneemt, kan je een goede samenwerking opbouwen. Dan maakt het niet uit wat voor profielen je daar zoekt.

Deborah: Voor mij is het belangrijk dat je geen overbodige mails blijft sturen. Een goeie HR-partner heeft ook respect voor onze tijd en overspoelt onze mailbox bijvoorbeeld niet met irrelevante profielen.

Hoe ervaren jullie dat bij Select HR?

Griet: Wij hebben natuurlijk een samenwerking met Select HR langs beide kanten. Maar aan beide kanten zijn we tevreden. Het is niet zo omdat we door Select HR destijds bij Leviat aan de slag mochten, dat we ook altijd met hen samenwerken. We zullen altijd de beste service voor Leviat kiezen. Moest Select HR niet de juiste partner zijn, zouden we hen ook niet inschakelen.

Deborah: We weten ook perfect voor welke profielen we Select HR kunnen bellen, en welke profielen we aan andere kantoren kunnen vragen. Melissa doet haar werk heel goed en is ook erg proactief. Zo worden we niet overstelpt met cv’s die toch geen match zijn. Langs de andere kant, als freelancer, ben ik heel tevreden van de backoffice van Select HR. Die administratieve dienst levert ook heel goed werk.

Griet: Alles staat of valt met een goede contactpersoon en hoe die erin staat. Als die niet veel interesse heeft, dan zal je in je samenwerking ook niet ver komen. Maar dat zit met Melissa en Select HR wel goed.

Bedankt voor het aangename gesprek, Griet & Deborah!


Actuele blog artikelen