Leerrijke lunches van start in de Kempen

Gepubliceerd op: 3 oktober 2018

Gisteren vond de eerste leerrijke lunch in de Kempen plaats. Verschillende HR-professionals namen plaats rond een gezellige tafel met broodjes en hapjes om ervaringen en ideeën rond burn-out uit te wisselen. Spreker van dienst was San Vangenechten die het rondetafelgesprek in Turnhout op gang bracht.

Tijdens de leerrijke lunches nodigt Select professionals uit rond een broodjesmaaltijd om ervaringen te delen rond een actueel thema. Na een succesvolle reeks in Antwerpen, Gent en Brugge trekken we dit najaar ook naar de Kempen. De eerste lunch vond plaats in het kantoor in Turnhout waar we dieper ingingen op het thema burn-out en stress.

Loopbaancoach San Vangenechten introduceerde de lunch met een theoretisch kader. Waar komt burn-out vandaan? Hoe is het begrip tot stand gekomen en wat zijn de meest voorkomende misvattingen? Zo blijkt burn-out geen ziekte te zijn maar een energiestoornis. Naast burn-out ging het ook over stress. San vertelde bijvoorbeeld dat stress niet verkeerd is maar chronische stress wel tot burn-out kan leiden. ‘We maken dan cortisol aan, krijgen ziektes en ons karakter verandert. Na drie maanden is de kans op burn-out erg groot.’

Maar hoe voorkom je langdurige stress en bijgevolg burn-out op de werkvloer? Dit bleek een probleem te zijn waar verschillende HR-professionals mee worstelen. Vooral het herkennen van teveel stress bij een werknemer is moeilijk. En wat doe je als die werknemer met stress kampt op persoonlijk vlak? Hoeveel invloed kan je dan nog uitoefenen als werkgever?

Er doken tijdens de leerrijke lunch verschillende vragen op en door er met andere professionals over te praten, verruim je je blik. Zin om de volgende keer mee te lunchen? We hebben het in Turnhout dit najaar nog over generatiemanagement (15/11) en natural leadership (18/12). Meer info over deze en andere events vind je op onze eventspagina waar je ook kan inschrijven.

Heb je nog vragen over burn-out, stress of wellbeing op het werk? Neem hier alvast een kijkje.

Actuele blog artikelen