Select gaat op zoek naar échte studentenjob

Vakantiewerk in het verlengde van de studierichting

Gepubliceerd op: 10 april 2018

Select biedt studentenjobs aan die nauw aansluiten bij de studierichting én dus de interessesfeer van de tijdelijke werknemers. Er is niets mis met studentenjobs die er louter en alleen op gericht zijn om jongeren een centje te laten bijverdienen. Maar bij Select zijn we ervan overtuigd dat studenten er veel meer mee gebaat zijn als ze worden ingezet op een werkplek die nauw aansluit bij hun studierichting.

“Studenten beginnen stilaan weer aan hun zoektocht naar een vakantiejob. Daarvoor gaan ze meestal aankloppen bij vrienden en familie. Ook selectiebureaus hebben heel wat vacatures voor jobstudenten in hun databases. Select, totaalpartner in HR, pakt het net iets anders aan”, legt Nahema Ahankour, office manager bij Select Antwerpen, uit. “Bij ons gaat het niet over ijsjes verkopen of opdienen in een strandbar”, gaat ze verder. “Wij gaan op zoek naar een vakantiejob die aanleunt bij de studies van de jongeren. Zo kan de student proeven van zijn toekomst en kan de werkgever in kwestie talent al vroeg spotten. De kans is dan groter dat de student ook na die zomermaanden kan blijven als vaste medewerker”, is ze overtuigd.


YOUNG POTENTIAL CERTIFICATE

Select laat de studenten na hun eerste werkdag niet aan hun lot over. “Bij ons worden studenten goed opgevolgd. Na hun vakantiewerk, overlopen we met de student en de werkgever hoe de periode is verlopen. Studenten krijgen dan van ons een ‘Young Potential Certificate’ waarmee ze kunnen uitpakken in hun zoektocht naar een eerste werkervaring. Onze stempel is een kwaliteitslabel dat ongetwijfeld in het oog zal springen bij toekomstige werkgevers’, weet Ahankour wel zeker.

Select mikt vooral op laatstejaarsstudenten die in hun laatste zomer iets willen bijverdienen en tegelijk al uitkijken naar een eerste echte job. “Een jobstudent aan het werk zetten, is de ideale manier om talent vroeg te spotten”, merkten de consultants van Select zelf enkele zomers geleden. Daarvan heeft de HR-groep een mooi voorbeeld in eigen huis. “Manon deed haar laatste zomer als jobstudent bij ons. Ze hielp bij de administratie, met klanten opbellen en de opvolging van studentencontracten. Door zo nauw samen te werken wisten we perfect wat haar competenties waren. We konden Manon na die zomer met succes plaatsen bij een van onze klanten waar ze nu nog steeds aan de slag is”, klinkt het.

Zelf op zoek naar een studentenjob op maat van je studies? Klik hier voor meer info.

Interesse om een jobstudent bij u aan het werk te zetten? Neem contact op met onze consultants en bekijk onze infographic.

Actuele blog artikelen