4 tips voor goede ‘work-life balance’ tijdens de feestdagen

Gepubliceerd op: 17 december 2020

De feestdagen komen eraan, een periode die voor veel professionals heel wat extra drukte met zich meebrengt. We moeten niet alleen persoonlijke en familiale verplichtingen nakomen, maar ons ook blijven inzetten voor het eindejaarsdoel van het bedrijf.


Te midden van alle drukte is het toch belangrijk om het juiste evenwicht te vinden tussen je werk en je privéleven. Volg deze vier praktische tips om de juiste work life balance te vinden.

Wees transparant met collega's en familieleden over je prioriteiten

Tijdens de feestdagen worden werknemers vaak geconfronteerd met moeilijke keuzes. Daarom is het belangrijk je prioriteiten te stellen, zowel op vlak van werk als privé. Duid afgebakende momenten aan in je agenda en informeer je collega’s over de tijdsblokken die je beschikbaar stelt voor werkprioriteiten. Doe hetzelfde voor je vrienden en familie. Door transparant te zijn, schep je duidelijkheid over wat jouw collega’s en familie van je mogen verwachten tijdens deze drukke periode.

Gebruik je agenda

Je agenda is het ultieme hulpmiddel om de juiste balans tussen werk en jouw privéleven te verzekeren - zeker tijdens de drukke feestdagen. Gebruik het om elk aspect van je leven te plannen. Of het nu gaat om een knipbeurt, een tandartsbezoek of een ontmoeting met je baas, zorg ervoor dat het in je agenda staat.

Neem af en toe een pauze

Leer af en toe ‘nee’ te zeggen. Beslis zelf met wie en hoe je jouw tijd doorbrengt. Zorg er ook voor dat er voldoende pauzemomenten in je agenda staan, zodat je kunt nadenken, ontspannen of een mooie lange wandeling kunt maken.

Wees sociaal

Wij zijn sociale wezens. Ongeacht wat we voor de kost doen, sociale interactie geeft ons een gevoel van waardering en erkenning. De feestdagen geven ons een kans om een jaar van inspanning te vieren met de mensen die we liefhebben. Ook al is het dan wat drukker, verlies nooit je vrienden en familie uit het oog!Bron: tiny.cc/ydofhz

Actuele blog artikelen