5 redenen om met de fiets te gaan werken

Gepubliceerd op: 23 juni 2020

Vandaag is het fiets naar je werk dag en met dit prachtige weer willen we een aantal redenen opsommen om ook jou op de fiets te krijgen, want er zijn tal van voordelen aan verbonden!

1. Goedkoper

Een fiets heeft geen brandstof nodig en dus kan je die kost al schrappen. Bovendien is een fiets zelf ook veel goedkoper dan een auto. Bovendien trap je ook een betere kilometervergoeding als je met de fiets, je woon-werk afstand doet.

2. Bewegen is gezond

Wie met de auto rijdt, verplaatst zich van autostoel naar bureaustoel en terug naar autostoel. We leiden alsmaar meer een zittend leven. Om gezond te zijn zouden we een half uurtje per dag moeten bewegen. Als je fietst heb je vaak jouw 30 minuten beweging aan het eind van de dag zonder moeite gehaald. Bovendien hoef je op die manier geen fitnesabonnement te nemen en het geeft je veel meer energie

3. Geen files

Weg met stress over te laat komen, frustraties omdat het schoolverkeer de weg verzadigd of omdat het zoveelste ongeval een file veroorzaakt. Met de fiets trap je overal tussendoor en ben je misschien wel sneller op kantoor en op het einde van de dag sneller thuis?

4. Geen parking problemen

Niet alle bedrijven beschikken over ruime parkeerplaats. Ben je met de auto en kom je na heel wat file en frustratie eindelijk op je werk, en dan zie je dat er geen enkele parkeerplaats in de buurt vrij is. Je moet nog aan je dag beginnen en je hebt er al geen zin meer in. Met de fiets, heb je dat probleem niet.

5. Minder stress

Je weet perfect wanneer je ergens zal toekomen met de fiets. Je moet namelijk geen rekening houden met evenutele files. Zo kan je je dag beter indelen en op je gemak kinderen van school halen. Bovendien trap je de stress ook weg, want bewegen helpt je om stress te verminderen.

Zwakke excuses weerlegd

“Maar wat als ik bezweet aankom? Of mijn werkgever mij in kostuum verwacht?” Misschien is er bij jullie in het gebouw wel een omkleedruimte of een douche.

“Ik woon echt te ver om met de fiets te komen?” Zoek dan naar een tussenoplossing: trein en fiets bijvoorbeeld. Wist je dat je werkgever dan zowel tussenkomt voor het treinabonnement als de fietsvergoeding?

Op zoek naar een nieuwe job dicht bij huis zodat je met de fiets kan komen werken? Bekijk hier al onze vacatures.

Actuele blog artikelen