Corona en thuiswerk doet mensen nadenken over hun loopbaan

Gepubliceerd op: 3 april 2020

Terwijl het in bepaalde sectoren alle hens aan dek is, zitten heel wat Belgen al dan niet werkend thuis met zeeën van tijd om na te denken. Dit leidt dit ook tot heel wat vragen omtrent ‘wat’ na deze crisis.

“Met de huidige coronamaatregelen is het niet ongewoon dat meer en meer mensen zich vragen zullen stellen bij hun loopbaan”, vertelt David Decouche, manager Consultancy & Outplacement. “Door de groter geworden fysieke afstand van de dagelijkse werkomgeving, gaan mensen hun loopbaan vanuit een ander perspectief bekijken. De dagelijkse sleur valt weg en we hebben simpelweg meer tijd om na te denken. En dat allemaal vanuit ons eigen kot.”

Talent herontdekken

Bovendien kunnen thuiszitters zich ook op allerlei manier bezighouden met hobby’s waar ze vroeger geen tijd voor hadden: koken, sporten, muziek maken. En kunnen ze vergeten talenten verder ontplooien. “Het bezig zijn met andere zaken dan je alledaags werk, het leven in een ander ritme. Dit zal ongetwijfeld vraagtekens oproepen over hoe het verder moet na de crisis. En misschien is de business as usual dan niet de beste uitweg.”

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is steeds een individueel traject en vertrekt vanuit jouw initiatief en behoefte. Ook in deze periode van social distancing, blijft loopbaanbegeleiding voor werknemers en zelfstandigen met VDAB loopbaancheques mogelijk. (voorwaarden loopbaancheques).

De ervaren loopbaancoaches van Select ondersteunen jou bij je loopbaanvragen:

  • Hoe bewaak ik in de toekomst een betere werk/privé balans? 
  • Heb ik wel een goed beeld van wat ik wil in een job? 
  • Wat zijn mijn opties op de arbeidsmarkt? 
  • Binnen welke jobs zou ik mijn talenten beter kunnen benutten?

Twijfel je nog of loopbaanbegeleiding iets voor jou is? Contacteer onze coaches voor een gratis online kennismakingsgesprek.

Dankzij loopbaanbegeleiding kunnen Belgen die in Vlaanderen en Brussel wonen terecht bij een ervaren loopbaancoach. Bovendien wordt die begeleiding gefinancierd door de overheid. Als je een job hebt, kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Je eerste loopbaancheque is goed voor 4 uur begeleiding en je tweede voor 3 uur. Je betaalt maar 40 euro voor een loopbaancheque. Dit is erg voordelig want de reële waarde bedraagt 169 euro per uur.

Actuele blog artikelen