Vandaag jobstudent, morgen je vaste kracht?

Gepubliceerd op: 23 juni 2020

In deze rare tijden blijven heel wat studenten met de handen in het haar zitten. Het aantal jobs in de horeca en eventsector daalt aanzienlijk omwille van de Coronacrisis. De uitgelezen kans voor studenten om studentenjob in lijn met hun studies te doen of in een bedrijf te werken waar ze later graag als volwaardig medewerker aan de slag zouden willen gaan.

In de paasvakantie waren restaurants, cafés en pretparken verplicht gesloten waardoor heel wat mensen zonder werk zaten. Ook heel wat studenten misten hun vakantiejob. VDAB tekende in april een daling op van 68% wat studentenjobs betreft.

Minder aanbod in de typische sectoren

De zomer is moeilijk te voorspellen en heel wat festivals zullen niet doorgaan. Ook in pretparken zullen niet evenveel jobstudenten aan de slag kunnen. ‘Als we weer mogen openen, verwachten we een daling met 20 à 25 procent van het aantal vacatures voor jobstudenten. Wegens de beperktere capaciteit door de coronamaatregelen zullen er minder standjes en shows zijn,’ zegt algemeen directeur van de Plopsaparken Steve Van den Kerkhof in De Tijd.

Studentenjob die aansluit op studies

Het aanbod voor studenten in klassieke sectoren zal kleiner zijn dan voorbije jaren, maar dat betekent niet dat studenten ook in andere sectoren een meerwaarde kunnen bieden tijdens de zomermaanden. Heel wat bedrijven zetten studenten niet alleen in als een flexibele oplossing maar ook om de juiste kandidaten aan te trekken in een krappe arbeidsmarkt. Denk maar aan studenten die in hun voorlaatste jaar ingenieurswetenschappen zitten of die volgend jaar afstuderen als IT’er.

Deze studenten zijn gewilde profielen wanneer ze straks afstuderen. Als organisatie kan je door studentenarbeid aan te bieden jezelf profileren als interessante werkgever en hen laten kennismaken met de praktijk. Doet de student het goed, dan kan je zonder zorgen een nieuwe werkkracht aanwerven na zijn of haar studies.

Hoe kunnen we u helpen?

Bij Select zorgen we ervoor dat ook studenten volledig aansluiten bij hun werkgever. Daarnaast proberen we het toekomstperspectief niet uit het oog te verliezen en zorgen we voor een 100% match. Als werkgever kan je zo na een goede ervaring, studenten ook een mooie toekomst bieden.

Lees meer over de studenten die via Select aan de slag gingen op onze pagina Select your student.

Actuele blog artikelen