Een en dezelfde missie: zorgen voor anderen

Gepubliceerd op: 19 maart 2021

Select Medical groeit en dat is belangrijk in deze Covid-tijd. Overal komt de zorg handen te kort. Maar een keuze voor het beroep verpleegkundige maak je niet zomaar, het is een roeping. In onze ploeg van projectverpleegkundigen heeft Talitha die roeping ontdekt na haar studies als kapster. We delen haar verhaal tijdens deze week van de zorg.

Uit een studie van de Universiteit Gent afgelopen zomer bleek dat 12% van de studenten verpleegkunde nadenkt over een heroriëntering, 6% haakte tijdens de coronacrisis af. Wie start aan de opleiding doet dit best vanuit een interesse voor het vak en is gemotiveerd om te zorgen voor anderen. Je zou het een roeping kunnen noemen.

Van kapster tot vroedvrouw en operatieverpleegkundige

Onze projectverpleegkundige Talitha ontdekte die roeping toen ze een test aflegde op de website van VDAB. “Ik was afgestudeerd als kapster, en wilde meer doen. Het resultaat van de VDAB test was vroedkunde. Aangezien ik altijd zeer zorgend ben geweest en goed ben met kinderen, besloot ik de opleiding bachelor in de vroedkunde te starten. Gaande weg leerde ik dat de kans dat ik ooit als vroedvrouw aan de slag zou kunnen gaan, klein was.”

Maar Talitha ontdekte dat zorgen voor anderen haar voldoening gaf en zag hoe ze dat talent ook op andere afdelingen kon inzetten. “Tijdens mijn stages ben ik 2 keer terecht gekomen op het operatiekwartier. Dit deed ik ontzettend graag. Ooit werkte ik als student in de mobiele ploeg, en kwam zo op alle diensten van het ziekenhuis terecht.”

Hart voor zorgen en hard werken

Mensen in de zorg delen allemaal dezelfde missie: zorgen voor anderen. Het beroep is dan ook niet voor iedereen weggelegd: “Vaak zetten we onszelf op de laatste plaats om anderen te helpen. Op het einde van een shift zijn we doodop maar ook voldaan omdat we er zijn geweest voor onze patiënten. Iemand die zichzelf niet 200% kan geven voor anderen, iemand wiens hart niet ligt bij het zorgen voor anderen, hoort niet thuis in de verpleging. Maar gelukkig zijn er voldoende andere jobs!”

Projectverpleegkundige?

Met Select Medical gaan we voor een bijzondere formule. We merken dat verpleegkundigen die pas van de schoolbanken komen nog ervaring willen opbouwen op verschillende afdelingen. Bij ons kan dit. Wij bieden jou als verpleegkundige een vast contract aan bij Select Medical en je voert via ons projecten uit bij onze klanten. Zo kan je zes maanden werken als operatieverpleegkundige en de volgende drie maanden op de afdeling heelkunde.

Talitha is projectverpleegkundige bij Select Medical en werkte reeds in verschillende ziekenhuizen: “Het projectwerk is zeer uitdagend en maakt mijn job afwisselend. Iets wat ik graag heb. En om eerlijk te blijven, die leuke auto was zeker een groot pluspunt.”

Wil je projectwerk ontdekken? Solliciteer op een van onze vacatures.

Opgelet: Select Medical veranderde van naam naar EGHT care. Vind alles terug over EGHT care op www.eghtcare.be en vind alle vacatures op www.select-jobs.be/eghtcare.

Actuele blog artikelen