Hoe creëerde Select verbondenheid in tijden van corona?

Gepubliceerd op: 30 november 2021

Select ondertekende eind 2020 het charter van baanbrekende werkgever. Een charter waarin meer dan 112 bedrijven zich engageren om hun medewerkers centraal te zetten in het nieuwe hybride werken. Een van de aandachtspunten in dit charter is de verbondenheid tussen teams creëren. Een uitdaging waar heel wat bedrijven mee kampten het afgelopen corona-jaar.

Non-verbale communicatie en informele contacten zijn essentieel om sterke teams en culturen te bouwen. Een Baanbrekende Werkgever zet in op het creëren van verbondenheid binnen teams en tussen teams. De kantooromgeving is nog steeds dé plek om teams samen te brengen, al zal de inrichting moeten mee evolueren om verbondenheid verder te stimuleren.
- Charter Baanbrekende Werkgever

Toch was het charter niet leidend voor de verschillende acties bij Select. Als familiebedrijf zijn de medewerkers van Select het gewend om vaak samen te komen: twee Gatherings per jaar, een zomer- en nieuwjaarsfeest met alle medewerkers en de Funky Fridays in de kantoren iedere maand. De omschakeling naar verplicht thuiswerk daagde HR uit om de verbondenheid op andere manieren te versterken. Een overzicht van de acties om verbondenheid te versterken in 2021.

Feestzaal wordt veilige kantoorruimte

2021 begon niet zoals we het gewend waren. Geen nieuwjaarsfeest zoals anders waar bijvoorbeeld consultants van Select Projects elkaar kunnen ontmoeten. Om dit contact onderling toch te faciliteren stelde het hoofdkantoor van Select zijn feestzaal open. Consultants die in 2020 gestart zijn bij Select Projects en sindsdien enkel nog vanuit hun thuiskantoor hebben gewerkt, konden tijdens deze “work@the office”-dagen op een veilige manier eindelijk kennismaken met hun collega’s.


Daarnaast zorgde de company radio “Coro-no radio” ook bij zij die wél op kantoor of on site konden werken voor verbondenheid: een namiddag lang verzoekplaatjes, succesverhalen delen en leuke prijzen weggeven.Squeeze the day!

In het eerste kwartaal was de slogan: Squeeze the day! Een 10.000 stappen-challenge moest iedereen in beweging krijgen: kom met je kantoor samen om aan het begin van de werkdag een wandeling te maken, leg het moment vast op beeld en win een leuke prijs voor je team. Ook een virutele yoga sessie bood medewerkers de kans om hun thuiswerkdag met wat extra frisheid te starten.


Dit bericht op Instagram bekijkenEen bericht gedeeld door Select (@selectstagram)Paashaas & coffee cuddles

Met Pasen stuurde de Paashaas een Coffe cuddle op: een mok gevuld met chocolade. Maar niet zomaar een mok. Eentje die je kan personaliseren. Ieder team organiseerde coffee cuddle-calls waar je kon zeggen (of op je mok kon schrijven) hoe je je voelde. Tijd maken voor een informele babbel om te ventileren was de doelstelling.

Eerste online Gathering

Tijdens de halfjaarlijkse Gatherings brengt de directie van Select Group meer duidelijkheid over de cijfers, de toekomst van de organisatie en lopende projecten. Die formele Gatherings met meer dan 200 medewerkers konden niet langer fysiek doorgaan. Dankzij het partnership met RAFC, kon dit in een professionele setting live worden uitgezonden.Select United: het EK 2021

Omdat ook het zomerfeest in het water viel, haalde Select alles uit de kast om van het EK een Select-EK te maken. Iedere medewerker van de Select Group werd lid van Select United, kreeg een supporterspakket voor Nederland of België en kon zijn of haar pronostiek ingeven op een app.Dit bericht op Instagram bekijkenEen bericht gedeeld door Select (@selectstagram)De grote prijzen zorgden voor gezonde rivaliteit onder de collega’s. Voor de Belgische medewerkers was er ook een moment om de pronostiek-concurrenten recht in de ogen te kijken tijdens een match op groot scherm. Kantoren werden in bubbels van 4 verdeeld en de bediening zorgde ervoor dat iedereen kon blijven zitten.


Hockey trainingen

Voor sportieve collega’s werden de hockeytraining verdergezet. In de zomer van 2019 nam Select Group deel aan het Hockey Corporate Tournament in Brussel. De belofte om verder te trainen werd meermaals onderbroken door Corona maar de tijd leerde ons dat buiten sporten ook veilig kan. Daarom werden in de herfst enkele trainingen georganiseerd. Het team kijkt ernaar uit snel terug een toernooi te kunnen spelen.Dit bericht op Instagram bekijkenEen bericht gedeeld door Select (@selectstagram)


Eindejaar: Sinterklaas & Christmas Radio

De eindejaarsperiode bij Select start traditiegetrouw met het Sinterklaasfeest. De Sint komt dan langs op het hoofdkantoor om er de kinderen van de medewerkers een geschenkje en een leuke namiddag te bezorgen. Deze traditie werd omgezet in een tekenwedstrijd: ieder kind dat een tekening instuurde, kreeg een geschenkje in de plaats. Voor de medewerkers was er zoals ieder jaar een chocoladeletter.Dit bericht op Instagram bekijkenEen bericht gedeeld door Select (@selectstagram)


Ook de kerstperiode die normaal gezien gepaard gaat met een kerstdrink op kantoor, moest anders. Dit jaar gaan is er net als vorig jaar company radio. Tijdens onze “Christmas Radio” is er tijd voor leuke babbels met collega’s, kerst-verzoekplaatjes en wedstrijden. CEO Bart Gonnissen sluit de radio af met een digitale ZOOM-kerstboodschap.

Al deze acties zijn geboren tijdens het corona-tijdperk maar moeten daarom niet meteen opgeborgen worden van zodra het virus verdwenen is. Inzetten op verbondenheid staat hoog op de agenda van de Select Group. Het is een van de aandachtspunten binnen het charter Baanbrekende Werkgever die we ook in 2022 niet uit het oog willen verliezen.

Ontdek meer over Select als baanbrekende werkgever.

Actuele blog artikelen