Rekruteren bij Select: “Tijd en ruimte om een lange termijn relatie op te bouwen met klanten en kandidaten”

Gepubliceerd op: 8 oktober 2021

Select Groep omvat verschillende merken, die elk gespecialiseerd zijn in hun eigen niche. Zo helpt iStorm IT’ers met een volgende stap in hun loopbaan of biedt Select traineeships aan voor starters bij grote bedrijven. Alle merken hebben één ding gemeen: de kandidaat staat centraal.

Bij Select Projects ligt de focus op ingenieursprofielen, laboranten, validation, quality profielen, technisch talent dat het beste van zichzelf wil geven in de Life Sciences. Het hiring team is dan ook dag in dag uit op zoek naar de vaccinmakers van morgen. Maar hoe gaat dat in z’n werk bij Select Projects?

Shauni en Sakina rekruteren nieuwe collega’s voor Select Projects. Ze gaan op zoek naar life sciences profielen (ingenieurs, quality, compliance, laboranten) die hun loopbaan verder willen ontwikkelen en willen starten met projectwerk.

Sakina: “Mijn focus ligt op het aanwerven van kandidaten. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor het hele rekruteringsproces van A tot Z. Ik screen CV’s in onze eigen database en op de verschillende jobsites. Interessante kandidaten bel ik op voor een telefonische screening. En als ik merk dat we vanuit Select Projects een meerwaarde kunnen zijn voor hun verdere loopbaan, plan ik een kennismakingsgesprek in. Hierna stel ik hun voor bij onze klanten. Indien dit en de interview bij de klant positief verloopt, volgt de loononderhandeling. Dan mag ik hopelijk deze kandidaat verwelkomen als mijn collega. Alle kandidaten die we aanwerven voor Select Projects, worden onze collega’s. Dit maakt dat we nog regelmatig in contact blijven."

Shauni: “Ik ben Talent Acquisition Specialist. Dat houdt in dat ik mee insta voor het gehele rekruteringsgegeven van Select Projects: telefonische screenings, interviews, contact met onze klanten, … Ik zoek collega’s, wat het altijd nog interessanter maakt aangezien ze mee deel zullen uitmaken van de Select Projects familie!”

Het leukste? Het team!

Zowel Sakina en Shauni zijn vol lof over het team waarin ze werken. Ze staan er niet alleen voor en kunnen rekenen op een ervaren team zowel bij Select Projects als binnen de Select Groep.

Shauni: “Het leukste aan werken bij Select Projects is het geweldige team waarin ik ben terecht gekomen en de uitdaging van mijn job. Ik krijg de kans om me steeds te blijven ontwikkelen en ook het menselijke contact is een enorme plus voor mij! Ons Select DNA is echt terug te vinden bij iedereen.”

Sakina: “Voor mij is dat ook zo. Het draait minder om individuele prestaties maar wel om wat we samen als organisatie kunnen bereiken. Select Projects maakt deel uit van de Select Groep en dat merk je ook. We kunnen rekenen op de ondersteuning van onze collega’s van Select en omgekeerd kunnen zij bij ons aankloppen. Maar ook binnen ons eigen team is er een goede wisselwerking tussen de ervaren collega’s en de nieuwe.”


Een leuk team, een goede samenwerking, maar wat met de job zelf? Hoe vind je het om te rekruteren bij Select Projects?

Sakina: “Het is niet enkel kandidaten vinden en plaatsen. Kwaliteit boven kwantiteit, dat is waar Select Groep voor staat. En dat merken wij in onze dagelijkse job: je krijgt de tijd en ruimte om een lange termijn relatie op te bouwen zowel met kandidaten als klanten. Je leert hen beter kennen en kan daardoor beter rekening houden met hun wensen, hun noden.”

Hoe wist je vanaf de eerste dag dat Select Projects de juiste keuze was?

Sakina: “Tijdens mijn allereerste contact met Select, de telefonische screening, viel me op dat de HR business partner uitgebreid de tijd nam om me te leren kennen. Ik kreeg de ruimte om mijn verhaal te vertellen wat me het gevoel gaf dat ze oprecht interesse had in me. Toen ik in vervolggesprekken kennis maakte met mijn toekomstige collega’s en leidinggevende had ik hetzelfde gevoel.”


“Op mijn eerste werkdag was er genoeg tijd voorzien om met iedereen kennis te maken. We hebben samen geluncht en iedereen kon zich voorstellen. De rest van de dag heb ik iedereen apart gesproken en kon ik ze nog iets beter leren kennen. Omdat alle collega’s tijd vrijmaken voor jou, voel je vanaf dag één al een grote betrokkenheid bij het team.”

Shauni: “Ik voelde me ook echt welkom vanaf dag één en meteen deel van het team. Er stond ook een introductie op de planning van verschillende departementen. Zo kreeg ik een duidelijk beeld van de interne werking van Select en Select Projects.”

Zie jij jezelf al op je eerste werkdag plaatsnemen aan je versierde bureau? Een lunch met je toekomstige collega’s en je carrière als ‘Talent Acquisition Specialist’ verder uitbouwen? Bezorg ons jouw cv via Steffi.Verhoeven@selecthr.be of solliciteer op een van onze interne vacatures. Op dit moment zoeken we een Talent Acquisition Specialist en een HR Consultant Talent Sourcing.

Vacature Talent Acquisition Specialist: https://www.select-jobs.be/Items/nl-BE/Jobs/Life-Science/talent-acquisition-specialist
Vacature HR Consultant Talent Sourcing: https://www.select-jobs.be/Items/nl-BE/Jobs/HR/hr-consultant-talent-sourcing

Actuele blog artikelen