4 misvattingen over werken als projectverpleegkundige

Gepubliceerd op: 3 juni 2022
Project sourcing of projectwerk is vooral bekend in bepaalde sectoren. Denk maar aan IT-consultants of finance-consultants. Maar ook in de zorgsector werken heel wat projectverpleegkundigen. Omdat de contractvorm vrij nieuw is, bestaan er nog heel wat misvattingen. We lichten er vier toe.

Wat is project sourcing? Definitie Federgon:

Projectsourcing geeft bedrijven de mogelijkheid om projecten door externe specialisten te laten uitvoeren. De werknemers van projectsourcingbureaus zijn specialisten in hun vakgebied: ingenieurs, informatici, technici, financiële specialisten, marketeers, juristen, HR-medewerkers… Bedrijven uit tal van sectoren kunnen ze inzetten op specifieke projecten waar hun expertise vereist is, en dit voor een korte periode of voor een langdurige opdracht. Op die manier kunnen ondernemingen hun projecten laten uitvoeren door mensen met de nodige kennis en ervaring, op het juiste moment, in de juiste rol, al dan niet op locatie.

1. “Je staat elke week in een ander ziekenhuis”

Als projectverpleegkundige werk je verschillende projecten af en kom je inderdaad in verschillende ziekenhuizen. Maar het is niet zo dat je iedere week of zelfs iedere maand in een ander ziekenhuis werkt. Wissel je graag af of ben je eerder rotsvast? Select Medical zoekt voor jou een passend project. Soms duren projecten 3 maanden, soms 6 maanden. Loopt een project op zijn einde of wil je graag naar een nieuw project? Dan gaan we samen met jou op zoek. Blijf je liever op je huidige project? Dan zal Select Medical samen met jou onderhandelen met de klant.

Enkele projectverpleegkundigen van Select Medical in Antwerpen

2. “Je hebt geen rechtstreeks aanspreekpunt”

Werk je vast in dienst op een ziekenhuisafdeling, dan heb je een duidelijke leidinggevende. Het hoofd van de afdeling, is jouw aanspreekpunt. Als projectverpleegkundige heb je twee aanspreekpunten. Op de werkvloer, tijdens je shift, volg je de instructies van het hoofd op. Dit is belangrijk voor vakspecifieke taken en veiligheid. Welke patiënt verzorg ik eerst? Waar bevindt zich het operatiekwartier? Met zo’n vragen kan je terecht bij je afdelingshoofd.

Heb je vragen over je werkuren, je shiften of je loon, dan is Select Medical je aanspreekpunt. Zit er iets niet goed of voel je dat je niet 100% het beste van jezelf kan geven tijdens een project? Wij zoeken samen met jou naar een oplossing. Select Medical is tenslotte jouw werkgever. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat jij tijdens je project jouw zorgtalent ten volle kan inzetten.

Lees ook: “Als projectverpleegkundige leer ik nu nieuwe diensten kennen

3. “Je verdient meer dan de vaste medewerkers”

Het loon is gelijkaardig wanneer je vast of als projectverpleegkundige werkt. Maar natuurlijk is er meer dan een brutoloon alleen. De rest van jouw loonpakket kan wel sterk verschillen met dat van een vaste medewerker. Zo krijg je bij Select Medical twee keer per jaar een opleidingsdag, een extra investering om je talent te blijven ontwikkelen.

Ook kan het zijn dat je een bedrijfswagen krijgt als projectverpleegkundige, omdat je projecten uitvoert in heel Vlaanderen. Teambuildings en leuke interne acties vind je ook terug in je loonpakket bij Select Medical naast heel wat andere extralegale voordelen. Het loonpakket van vaste medewerkers bij een zorginstelling is telkens anders. Werk je bij Select Medical dan is je pakket hetzelfde, eender welk project je uitvoert.

Een van de workshops tijdens de opleidingsdag: een poortkatheter steken.

4. “Als er geen opdracht is, verdien je niks”

Projectwerk is gebaseerd op opdrachten. Select Medical krijgt een aanvraag binnen van een ziekenhuis of zorginstelling, wij kijken in ons team wie hiervoor geschikt is, wie hiervoor openstaat en wie beschikbaar is en we maken de match. De opdracht wordt aangemaakt en een van onze projectverpleegkundigen kan starten.

Loopt je project af en is er niet meteen een nieuwe opdracht, dan stopt je contract niet! Je bent namelijk vast in dienst bij Select Medical. Is er even geen opdracht voor jou? Dan blijf je je job behouden, je loon blijft ook doorlopen. In realiteit krijgen we voldoende aanvragen zodat er bijna nooit iemand zonder een opdracht komt te zitten.

Opgelet: Select Medical veranderde van naam naar EGHT care. Vind alles terug over EGHT care op www.eghtcare.be en vind alle vacatures op www.select-jobs.be/eghtcare.

Actuele blog artikelen