“Als projectverpleegkundige leer ik nu nieuwe diensten kennen”

Gepubliceerd op: 22 maart 2022

Wie denkt aan consultants, denkt misschien in de eerste plaats aan IT-ers of boekhouders. Maar ook in de zorgsector is projectwerk aan het groeien. Select Medical biedt zijn projectverpleegkundigen zo de kans om verschillende ervaringen op te doen.

Voor velen in de zorgsector is dit een nieuwe manier van werken. Zo ook voor Melissa, die na lang twijfelen toch de stap waagde en vandaag andere collega’s aanraadt om ook te kiezen voor projectwerk.

Nieuwe manier van werken

Het groot tekort aan verpleegkundigen vraagt om nieuwe manieren van werken. Binnen Select Groep hebben we de afgelopen tien jaar heel wat ervaring opgedaan met projectwerk, voornamelijk binnen de Life Sciences. Met Select Medical zetten we die expertise sinds een aantal jaren ook in in de zorgsector.

De projectverpleegkundigen van Select Medical werken net als hun collega’s van Select Projects fysiek bij de klant (een zorginstelling), maar worden ondersteund en begeleid door hun werkgever (Select Medical). Voor projectverpleegkundige Melissa kwam Select Medical op het juiste moment op haar pad.

“Ik werkte al een vijftal jaar op de heelkunde afdeling van een Antwerps ziekenhuis. We waren een hecht team en ik werkte heel graag op mijn dienst. Ik had werkzekerheid, een vast contract en was niet van plan om van job te veranderen.” vertelt Melissa.

Coronacrisis

“Toen de coronacrisis de zorgsector trof, werd onze dienst opgedoekt. Ons team moest noodgedwongen fusioneren met een andere dienst. Dat was een hele aanpassing voor ons. En dat in een heel zware periode.”

De projectverpleegkundigen van Select Medical werden tijdens die coronacrisis her en der ingezet in teams zoals dat van Melissa. “Tijdens die periode kwam een collega van Select Medical onze dienst versterken. Ze vertelde mij over projectwerk, iets waar ik op dat moment nog niets vanaf wist. Het klonk heel interessant en ik heb spontaan gesolliciteerd.”

Betere uurroosters en een betere verloning

Toch heeft Melissa lang getwijfeld. “Een werkgever waar je al vijf mooie jaren hebt mogen werken plots verlaten, die beslissing neem je niet van vandaag op morgen. William (Director Select Medical) had daar veel begrip voor. Tijdens ons eerste gesprek gaf hij me heel veel informatie en heb ik de tijd gekregen om alles te laten bezinken. William begreep mijn situatie heel goed en zette geen druk, dat apprecieerde ik.”

Wat heeft Melissa dan toch overtuigd om te kiezen voor Select Medical? “Ik had al gehoord dat er bij Select Medical met meer aandacht naar uurroosters gekeken werd. Zo mag je geen 7 dagen achter elkaar werken. Ook de verloning is heel goed, dat ga ik niet onder stoelen of banken steken (lacht). Maar het zijn vooral die uurroosters en de afwisseling in de job, die mij hebben overtuigd. Het was een zware beslissing, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

“Ik voelde me welkom”

Het eerste project waarin Melissa startte was de geriatrie-afdeling van een Antwerps ziekenhuis. Dat is net iets anders dan de dienst heelkunde waar ze de afgelopen jaren werkte. “Ik was op voorhand wel wat angstig. Geriatrie heeft de reputatie een zware dienst te zijn waar je vaak het vuile werk moet opknappen. Maar eens gestart bleek het een leuke dienst te zijn met toffe collega’s. Ik voelde mij echt welkom, ook als projectverpleegkundige.”

Het is natuurlijk anders dan werken in een vast team, maar toch kan Melissa alleen maar voordelen opsommen van projectwerk: “Ik zat al vijf jaar op dezelfde dienst. Als projectverpleegkundige kan ik nu ook andere diensten leren kennen en heb ik meer variatie in mijn job. Je wordt bij Select Medical ingezet omwille van je kwaliteiten, je hebt inspraak in je projecten je en de zorginstellingen waarderen jouw hulp.”

Geen nummer, maar een persoonlijke aanpak

Of we Melissa nog moeten overtuigen van projectwerk? Na enkele maanden heeft ze al een collega kunnen overtuigen om net als haar de stap te zetten. Een beter uithangbord konden we ons niet inbeelden. “Er zijn gewoon zoveel voordelen aan verbonden, dat ik het ook aan andere collega’s vertel.”

“Bovendien wordt er bij Select Medical ook echt naar je geluisterd. Je bent hier geen nummer. William belt me regelmatig om te vragen hoe het gaat. Die persoonlijke aanpak is naast alle andere voordelen, misschien nog wel de belangrijkste reden geweest om voor Select Medical te kiezen.”

Nieuwsgierig welke opdrachten we in de aanbieding hebben? Bekijk onze vacatures hier: www.select-jobs.be

Opgelet: Select Medical veranderde van naam naar EGHT care. Vind alles terug over EGHT care op www.eghtcare.be en vind alle vacatures op www.select-jobs.be/eghtcare.

Actuele blog artikelen