Workshop “War for Talent” deel 1: Hoe behoud ik talent?

Gepubliceerd op: 5 april 2022

Tijdens de maand maart trok David Decouche, directeur van Select Consultancy, door België voor deel 1 van de workshop "War For Talent". 

Select Consultancy maakt deel uit van Select Group en spitst zich toe op doorstroom en uitstroom. Want de medewerkers vormen de motor van een organisatie. Development trajecten, persoonlijke begeleiding, workshops en coachings zorgen ervoor dat medewerkers blijven groeien.

Select Consultancy werkt nauw samen met de kantoren van Select HR. Zo staat er steeds een team van onafhankelijke experts klaar om assessments af te nemen van kandidaten. David werkte samen met de lokale kantoren van Select HR om klanten tips & tricks bij te brengen tijdens een inspirerende lunch- of ontbijtsessie.

Hoe behoud ik talent in mijn organisatie?

In deze krappe arbeidsmarkt loont het om niet enkel in te zetten op instroom, maar ook na te denken over doorstroom. Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn huidige werknemers behoud? Die vraag vormde het uitgangspunt van het eerste deel van de workshop "War for Talent".

'Door de workshop te combineren met een lunch of een ontbijt, en het te beperken tot een kleine groep, konden we het interactief maken,' vertelt David. 'We beperkten ons niet tot 1 sector, maar nodigden klanten uit van verschillende sectoren. Ze komen immers allemaal in contact met het behoud van talent en interne mobiliteit.'

Hoe trek ik nieuw talent aan?

In deze workshop ging David dieper in op het behoud van talent. In deel twee zal een ander lid van Select Group zijn expertise delen. Charlotte Mertens van EN HR solutions zal toelichten hoe inzetten op employer branding kan helpen bij het aanwerven van nieuw talent. Na de paasvakantie gaan we van start met dit tweede deel.

De deelnemers uit de eerste reeks workshops lieten alvast weten tevreden te zijn over deel 1:

  • “Zeer interessante workshop die goed to the point was met enkele praktische tips en tricks!”
  • “Geen opmerkingen, het was fijn dat er verschillende toonaangevende bedrijven aanwezig waren.”
  • “Was een duidelijke uiteenzetting van de huidige problematieken.”

Benieuwd hoe het team van Select Consultancy u kan helpen? Bezoek de website of neem contact op met David via david.decouche@selecthr.be.Inschrijven voor deel 2 van de workshop? Er zijn nog enkele plekjes vrij. Schrijf je in via deze link.

Actuele blog artikelen