‘Ik ging meer zelfzeker naar mijn sollicitatiegesprekken’

Gepubliceerd op: 9 augustus 2023
Eline uit Veurne zocht wilde opnieuw aan het werk in de HR-sector. Michèle uit het kantoor in Kortrijk begeleidde Eline naar een job als klantenadviseur payroll services.

Hoe ben je bij Select HR terecht gekomen?

Ik solliciteerde op een vacature die ik had gevonden op de website van VDAB. Zo kwam ik bij Select HR uit.

Hoe verliep het sollicitatieproces?

Dat verliep heel vlot. Er was een aangenaam contact met Michèle. Ze was ook heel makkelijk te bereiken. Michèle had mij verteld dat het waarschijnlijk een maand zou duren, maar ik denk dat er nog net geen maand tussen mijn sollicitatie en mijn opstartdatum zat.

Ik had vroeger al gewerkt in een sociaal secretariaat maar werkte de afgelopen periode in het restaurant van mijn vriend. Dat was zeker ook leuk, maar met onze twee kindjes is het lastig te combineren. In het weekend stonden we alle twee in het restaurant en in de avond deden we ook lange uren. Ik kan nu terug van maandag tot vrijdag werken, dat is ook wel fijn.

Wat doe je nu in je nieuwe job?

Ik ben op 30 mei gestart als klantenadviseur payroll services. Momenteel zit ik in mijn laatste opleidingsweek. Starters volgen hier eerst een maand een stage waarbij je heel wat opleidingen krijgt. Vanaf volgende week mag ik dan starten op het kantoor in Veurne. Daar kijk ik wel naar uit!

Hoe verliep de opstart?

Heel vlot. Ik kon veel vlugger starten dan gedacht. Op donderdag wist ik dat ik mocht beginnen en op dinsdag was mijn eerste dag. Er werd ook heel goed gecommuniceerd waar en wanneer ik verwacht werd, allemaal ruim op voorhand. En die communicatie is ook vandaag nog heel goed. Alles wordt hier heel goed uitgelegd, de collega’s nemen hun tijd.

Waarom zou je anderen wel of niet aanraden om ook via Select HR te solliciteren?

Ik zou Select HR zeker aanraden omdat ik er een heel goed gevoel bij had. Ze helpen je echt, ze kijken mee voor jou en zijn een extra steun, een soort van opstapje. Michèle gaf mij dat extra vertrouwen door me tips te geven: “let daar op”, “vergeet dat zeker niet te zeggen”. Ik ging meer zelfzeker naar mijn sollicitatiegesprekken.

Wil jij net als Eline aan de slag in een nieuwe job? Hou dan zeker de vacatures op onze jobsite in de gaten of neem contact op met één van onze kantoren.

Actuele blog artikelen