Samenwerking met DHL: “Geen wildgroei van cv’s”

Gepubliceerd op: 2 mei 2023

Select HR heeft doorheen de jaren een goede samenwerking opgebouwd met DHL. Stephanie Stevens, HR Business Partner bij DHL Supply Chain, legt in deze testimonial uit waarom ze graag samenwerkt met de consultants van Select HR:

Ik werk nu ruim een jaar met Select HR voor de rekrutering van onze bediende profielen bij DHL Supply Chain. Het gaat hier onder andere over teamleaders in de operaties, supervisors, service profielen maar ook soms een HR officer. Dit voor onze vestigingen in Mechelen, Boortmeerbeek, Bornem en Brussel. Omdat we veel profielen zoeken, schakelen we verschillende partners in om ons bij te staan bij de rekrutering. Select HR is een van die preferred suppliers.

Met de consultants van Select HR hebben we altijd een goed contact, we krijgen ook wekelijkse updates over de lopende zoektochten. Daarnaast apprecieer ik vooral hun eerlijkheid. Stel dat we een functie doorgeven en ze merken dat ze hier niet op kunnen zoeken of het profiel niet te vinden is, dan zullen ze dit eerlijk meedelen en kunnen wij ook verder. Er is geen wildgroei aan cv’s. Er wordt zo goed mogelijk gekeken naar een match met wat we zoeken.

De profielen die Select HR ons voorstelt matchen niet alleen op competenties maar ook met de cultuur. Bij DHL is iedere afdeling anders. Select HR staat in nauw contact met die afdelingen om die cultuur goed te begrijpen. Ik heb het gevoel dat ze die info ook meenemen in hun zoektocht naar kandidaten en daarop ook selecteren. Ze zullen niet zomaar plaatsen om te plaatsen.

Onze site in Mechelen is bijvoorbeeld iets complexer en heeft een specifieke cultuur. Select HR neemt die zaken mee in hun zoektocht zodat de profielen die ze voorstellen niet enkel op CV matchen maar ook wat betreft karakter. Er worden bijvoorbeeld geen kandidaten voorgesteld die we een half jaar geleden al zagen en toen niet goed achtten. Iedere kandidaat die we voorgesteld krijgen, matcht zowel op technische competenties als op cultuur. Dat is erg belangrijk voor ons.

Ik zou Select HR aanraden omwille van wat ik al aanhaalde: de duidelijke communicatie, de kwaliteit van selectie en de transparantie naar ons toe. Geen wildgroei aan cv's maar de juiste profielen die matchen op competenties én op karakter.

Actuele blog artikelen