Select Consultancy behaalt Federgon-kwaliteitslabel voor loopbaanbegeleiding

Gepubliceerd op: 25 april 2023

Binnen Select Group dragen alle merken kwaliteit hoog in het vaandel. Alle bedrijven binnen Select Group beschikken dan ook over verschillende kwaliteitslabels. Zo ook Select Consultancy. Zij behaalden onlangs het nieuwe kwaliteitslabel van Federgon “Certified loopbaanbegeleiding”.

Het Belgische Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, bekroonde Select HR eerder al met het “Certified RSS”-certificaat voor werving en selectie en het “Certified Interim”-label voor uitzendarbeid. Daar komt nu een derde Federgon label bij. Select Consultancy, de divisie binnen Select Group die onder andere outplacement, loopbaanbegeleiding en assessment centers aanbiedt, ontving het kwaliteitslabel “Certified Loopbaanbegeleiding” voor het leveren van kwalitatieve loopbaanbegeleiding.

Wie op zoek is naar een goede loopbaancoach, kan zich vanaf nu baseren op een objectief kwaliteitslabel voor loopbaanbegeleiding. Want kwaliteit is immers een doorslaggevende factor bij de keuze van een loopbaancoach. Je wilt enerzijds samenwerken met iemand die alle wetgevingen goed kent en anderzijds een coach die je écht vooruithelpt.

Hoe verkreeg Select Consultancy dit label?

Om in aanmerking te komen voor het kwaliteitslabel “Certified Loopbaanbegeleiding”, wordt eerst een zelfscan opgezet. De zelfscan vertrekt van de kwaliteitsnormen die op sectorniveau overeengekomen zijn. De bedrijven die een zelfscan maken, worden zich op deze manier bewust van hun kwaliteit: waar kan nog bijgestuurd worden en waar voldoet het bedrijf aan de kwaliteitsnormen?

Na deze zelfscan volgt een onafhankelijke audit. Een externe blik kan immers op blinde vlekken wijzen die het bedrijf in kwestie niet meteen zelf heeft gezien. Tijdens de audit wordt nagegaan of de zelfscan op een degelijke manier is uitgevoerd en/of waar de zelfscan onvoldoende is bijgestuurd. Naast de zelfscan wordt ook meer concreet naar de diensten gekeken: de klantendossiers en werkinstrumenten worden afgetoetst aan de kwaliteitsnormen. Tenslotte bellen de auditeurs enkele klanten op om na te gaan of hun algemene perceptie positief is.

‘Het landschap van loopbaancentra en loopbaancoaches is groot. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om een goede keuze te maken,’ vertelt David Decouch (Director C&O). ‘Dit label kan al een eerste onderscheid maken.’

Waarom is een goede loopbaancoach belangrijk?

‘Een goede loopbaancoach wil jou zien groeien,’ vertelt David. ‘Een goede coach luistert naar jouw verhaal en weet precies wat je nodig hebt, wat jouw verdere stappen zouden kunnen zijn. Ze begrijpen jou ten volle en leven zich gemakkelijk in in jouw situatie. Daarom is het belangrijk om voor een ervaren coach te kiezen.’

Bij Select Consultancy is net dat de troef: ervaren coaches die kaas hebben gegeten van verschillende sectoren. Daarnaast staan de coaches van Select Consultancy rechtstreeks in contact met de consultants van Select HR, die actief zijn in heel Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Is de uitkomst van een coaching een nieuwe job, dan heeft de coach meteen toegang tot een brede waaier aan vacatures bij tal van bedrijven.

Ontdek hier meer over loopbaanbegeleiding of neem contact op met onze coaches via consultancy@selecthr.be

Actuele blog artikelen