Welkom in Antwerpen, Mercy Ships

Gepubliceerd op: 13 september 2021

Gisteren was het dan eindelijk zo ver: de Global Mercy kwam aan in Antwerpen. Het grootste private ziekenhuisschip ter wereld werd door honderden kijklustigen verwelkomt. Ook wij van Select stonden apetrots toe te wuiven.

“Het lijkt wel alsof Sinterklaas komt. Maar in plaats van cadeautjes brengt deze boot hoop en een betere gezondheid,” Zo omschreef ambassadrice Cath Luyten de aankomst van de Global Mercy gisteren in Antwerpen. Het nieuwe schip van Mercy Ships zal de komende maanden afgewerkt worden in de haven van Antwerpen, op een boogscheut van het hoofdkantoor van Select. Daarna zal het uitvaren richting de allerarmste gebieden in Afrika om gratis medische hulp toe te dienen en lokale artsen op te leiden.

Een varend ziekenhuis


Nadat het schip in China werd opgebouwd, voer de Global Mercy richting Antwerpen. Hier moet alles worden afgewerkt: van een leeg schip naar een varend ziekenhuis. Dat betekent: 199 bedden, 6 operatiezalen, een labo, scanners, maar ook een groot auditorium voor opleidingen aan lokale hulpverleners.

De organisatie rekent voor de afwerking van het schip op enthousiaste vrijwilligers: van technisch talent tot administratieve hulp, iedereen kan hier in Antwerpen zijn steentje bijdragen.

Wil je de Global Mercy mee afwerken? Hier vind je info over vrijwilligerswerk.

Glunderen van trots tijdens de welkomstvaart


Ook Select bouwt mee aan het verhaal van de Global Mercy. Na een jarenlange samenwerking zijn we enorm trots om de Global Mercy te mogen ontvangen in Antwerpen. Met verschillende acties hebben we de organisatie de afgelopen jaren niet alleen kunnen ondersteunen maar ook beter en beter leren kennen. Het voelt net alsof we deel uitmaken van hun verhaal.

Enkele collega’s waren er dan ook live bij op zondag, een unieke kans want binnen enkele maanden vaart het schip weer uit. “Het was fantastisch om het schip eindelijk eens in het echt te kunnen zien. We mochten mee op de welkomstvaart en konden zo nog dichter bij de Global Mercy komen. Nu we het schip hebben gezien, zijn we des te meer overtuigd van hun missie.”

Ontdek wat Select eind 2020 deed voor Mercy Ships

Wil je Mercy Ships steunen? Meer info vind je op hun website.

Actuele blog artikelen